Незаконний вилов риби та раків на Одещині: подробиці інциденту

Через незаконний вилов риби на Одещині державі завдано збитків на 60 тисяч гривень

На Одещині правопорушники за допомогою забороненого знаряддя лову зловили раків та рибу в забороненій зоні на озері Ялпуг. За такі дії їм загрожує штраф до 51 тисячі гривень або до трьох років обмеження волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Поліцейські, які патрулювали водойми в кінці травня, помітили двох місцевих мешканців, які використовували заборонену ліскову сітку для лову раків та риби на озері. Ця ділянка є забороненою для вилову водних біоресурсів протягом усього року. 

Співробітники Одеського рибоохоронного патруля вилучили заборонені знаряддя лову, які були передані до камери схову речових доказів поліції. У зловмисників також вилучили виловлену рибу та раків, які були передані на зберігання приватному підприємству "Клест ЛТД". У результаті їхніх дій, державі завдано збитків у розмірі 60 тисяч гривень. 

За наявністю достатніх доказів, дізнавачі повідомили правопорушникам про підозру у незаконному зайнятті рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що передбачено ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 249 КК України. Санкція тягне за собою покарання штрафом від 17000 до 51000 гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що через загрозу спалаху інфекційних хвороб та харчових отруєнь серед громадян у водоймах південного регіону повністю заборонено промисловий і любительський вилов водних біоресурсів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися