У водоймах півдня повністю заборонили промисловий і любительський вилов риби

Одеситів закликають утриматись від купівлі риби

Через загрозу спалаху інфекційних хвороб та харчових отруєнь серед громадян у водоймах південного регіону повністю заборонено промисловий і любительський вилов водних біоресурсів.

Про це повідомляє Одеський рибпатруль. 

Заборона діє:

- у всіх водних об’єктах Дніпропетровської та Херсонської областей – тимчасово, до закінчення надзвичайної ситуації;

- у водних об’єктах Миколаївської області (Чорне море, Бузький, Дніпро-Бузький лимани, річки Інгулець, Інгул та Південний Буг нижче м. Нова Одеса) – до 01.07.2023.

Також забороняється продаж водних біоресурсів, добутих з вищезазначених водних об’єктів Миколаївської області.  Крім того, на агропродовольчих ринках Дніпропетровської області заборонено реалізацію риби та морепродуктів, отриманих з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Водночас на ринках та невстановлених місцях на території Херсонської області заборонена торгівля всіма видами водних біоресурсів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі перебуває в межах сезонних коливань. Проте за останній тиждень спостерігалася тенденція до зростання захворюваності на 11%, порівняно з попереднім тижнем.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися