120 тонн знищеного зерна: опубліковані нові фото наслідків обстрілу Одещини

Ворог випустив по зерносховищах на Одещині 3 крилатих ракети “Калібр”

В ніч з 20 на 21 липня ворог завдав ракетної атаки по території Одеської області. Після трьох ночей атак на портову інфраструктуру, російські терористи вирішили знищити аграрні підприємства області.

Пресслужба Одеської ОВА опублікувала додаткові фото наслідків обстрілу.

Росія сьогодні — це вбивці, террористи та лицеміри, які думають, що можуть залишити світ на межі голоду. Але воля українців незламна. Ми все відбудуємо і все виростимо заново. Переконаний, що ворог відповість за кожну спалену зернину, за кожен день цієї нелюдської війни! Ми переможемо, а вони будуть горіти в пеклі, як це зерно. Слава Україні, — написав голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Деталі обстрілу зерносховищ

Намагаючись пройти мимо систем протиповітряної оборони, ворог скерував ракети “Калібр” на мінімальній висоті, використовуючи рельєф місцевості для уникнення виявлення. 2 ракети поцілили у зерносховища одного з сільськогосподарських підприємств. На місце негайно прибули вогнеборці, щоб ліквідувати пожежу, але під час гасіння, окупанти запустили ще 1 “Калібр” в те саме місце, пошкодивши сільськогосподарську та рятувальну техніку. 

Вогонь охопив площу у 200 квадратних метрів, проте рятувальники зуміли оперативно загасити пожежу. Внаслідок обстрілу, росіяни знищили 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю. Також, два співробітники сільськогосподарського підприємства отримали поранення.


Джерело: https://t.me/odeskaODA/2082

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися