Загроза з Чорного моря: скільки ракет “Калібр” готові до запуску

Ворог значно збільшив кількість ракет “Калібр” в Середземному морі

Станом на 9:30 ранку 22 липня у Чорному морі було виявлено вісім ворожих кораблів, які перебувають у стані бойової готовності. Серед них немає жодного носія крилатих ракет типу "Калібр".  

Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.       

Скільки “Калібрів” в інших морях     

Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель. Разом з тим в Середземному морі вісім кораблів. Серед них є три носії крилатих ракет типу "Калібр", загальний залп яких складає до 28 одиниць.

РФ порушує Міжнародну конвенцію       

Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили:   

  • до Азовського моря – 30 суден, з них 11 продовжили рух з протоки Босфор; 

  • до Чорного моря – 10 суден, з них 5 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;

Нагадаємо, що вже четверту ніч поспіль ворог обстрілює Одещину ракетами. Після трьох ночей атак на портову інфраструктуру, російські терористи вирішили знищити аграрні підприємства області. 

Також зазначимо, що ворог чотири доби поспіль після завершення дії “Зернової угоди” завдає ракетних ударів по портовій інфраструктурі Одеської області та зерносховищам сільськогосподарських підприємств. На фоні цього Президент України Володимир Зеленський доручив підготувати комплекс дій для продовження роботи “Зернового коридору”.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися