На Одещині через аварію знеструмлювалися понад 30 тисяч споживачів

Електроенергії, яку виробили українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів

Унаслідок аварії на обладнанні оператора системи передачі НЕК "Укренерго" на Одещині знеструмлювалися понад 30 тисяч споживачів. Через це запроваджувались графіки аварійних відключень електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Наразі продовжуються аварійні ситуації в мережах оператора системи передачі НЕК "Укренерго" на Одещині. Учора 24 липня через перевантаження автотрансформатора на підстанції 330 кВ були тимчасово знеструмлені споживачі. Були задіяні графіки аварійних відключень. За кілька годин усіх споживачів було заживлено.

Причиною відключень стала аварійна ситуація на іншій підстанції 330 кВ, яка сталася напередодні, а саме ненадійність роботи та перевантаження задіяних резервних ліній електропередачі. 

Електроенергії, яку виробили українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає. Проте ворожий терор прифронтових і прикордонних з рф областей триває. Залишається без світла частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. 

Що робити, якщо вимкнули світло   

Якщо знову виникне непередбачена ситуація та у вас раптом зникне світло, можливо, причиною є аварія у внутрішньобудинкових або розподільчих мережах. Для повідомлення про аварію рекомендуємо вам виконати наступні кроки:     

1. Перевірити на сайті ДТЕК, чи вже не зареєстрована аварія за вашою адресою.   

2. Якщо ні, повідомити про відсутність світла у зручний спосіб:    у приватні повідомлення на Facebook ДТЕК Одеські електромережі;     у розділі "Відсутня електроенергія?" на сайті ДТЕК. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що минулої зими енергетична система Одещини, як і решти областей України постраждала від російських обстрілів. Область не має власної електрогенерації, тож в пріоритеті - стати максимально незалежним регіоном від централізованої подачі електрики.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися