Одещина готується до нового опалювального сезону: які кроки зроблені

Деякі соціально важливі об’єкти в області уже не залежать від централізованого опалення

Минулої зими енергетична система Одещини, як і решти областей України постраждала від російських обстрілів. Область не має власної електрогенерації, тож в пріоритеті - стати максимально незалежним регіоном від централізованої подачі електрики.  

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.
Директор департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності обласної державної (військової) адміністрації Антон Шалигайло  розповів, що одним з головних завдань на наступний опалювальний сезон – є забезпечення стабільної роботи критичної інфраструктури, для цього Одещина формує запас потужних дизель-генераторів. У випадку тотальних блекаутів вони зможуть забезпечити централізоване опалення і не тільки.

Деякі соціально важливі об’єкти в області уже не залежать від централізованого опалення, бо перейшли на альтернативні джерела енергії. Як зазначається, один з пріоритетних напрямків регіону – це поступова відмова від опалення за рахунок газу і вугілля та перехід на альтернативні джерела опалення. Так в регіоні працюють вже 15% котелень.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що стабільна робота в енергетичному секторі під час зимового періоду 2023-2024 в Одеському районі можлива лише завдяки чітко спланованій та технологічно забезпеченій підготовці енергетичної інфраструктури підприємств, установ та організацій.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися