На Одещині через пожежу мало не було знищено поле з пшеницею

Пожежа могла знищити 20 гектарів пшениці на Одещині

Вчора близько п’ятої вечора до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу. Виявилося, що біля села Гавиноси Подільського району горить суха трава та пшениця на корені.

Про це повідомляє ГУ ДСНС в Одеській області.

Вогнеборці, які прибули на місце події встановили загоряння сухої трави на площі 0,7 гектара та пшениці на корені на площі 2 гектари. Вогонь було локалізовано о 18:00, а вже о 19:05 остаточно ліквідовано. Якби не оперативні дії рятувальників, то все поле з пшеницею площею у 20 гектарів було б знищено.

Під час пожежі постраждалих та загиблих не було. На місце події було залучено дві одиниці техніки та вісім рятувальників ДСНС. 

Більшість таких загорянь є наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз по раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі:   

  • не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках; 

  • не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями;  

  • не кидайте недопалки та сірники на землю.  

У випадку виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події, важливо негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером 101. Це допоможе уникнути подальшого поширення вогню та зберегти природне довкілля.

Також, “Коментарі”, писали, що на Одещині поліцейські спільно із рятувальниками встановили особи двох неповнолітніх, які навмисно підпалювали суху рослинність, в результаті чого виникла масштабна пожежа.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися