Нічна ракетна атака Одещини під час грози: куди поцілив ворог

Окупанти випустили по Одеській області “Калібри” із підводного ракетоносія в Чорному морі

Сьогодні вночі, ворог під час сильної грози та шквального вітру завдав ракетного удару по Одеській області. Ціль окупантів залишається незмінною — це портова інфраструктура області.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Вночі під час складних погодних умов, ворог вивів на чергування підводний ракетоносій та випустив з нього по Одещині ракети “Калібр”. Вона влучила в адмінбудівлю порту, внаслідок чого, загинув цивільний охоронець 1979 року народження. Також, було пошкоджено обладнання одного з вантажних терміналів та знищено два автомобілі. 

Що відомо про ракету "Калібр"  

"Калібр" — це високоточна морська ракета російського виробництва, яка використовується російською федерацією. Вона має дальність польоту до 2 500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів воєнних суден, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії.     

"Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.

Нагадаємо, “Коментарі” також писали, що під час атаки дронів-камікадзе росіян на Ренійський порт постраждало румунське судно. Румунське судно зазнало незначних пошкоджень.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2161


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися