Ракетні обстріли Одещини: пошкоджено 5 цивільних суден

Через ракетні удари по Одеській області понад 20 об’єктів портової інфраструктури частково зруйновані

Ворог продовжує блокаду Чорного моря та обстріли Одеської області після виходу із “Зернової угоди”. За останні дев’ять днів окупанти завдавали комбіновані ракетні та дронові удари по портовій інфраструктурі.

Про це повідомляє Віцепрем'єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури, Олександр Кубраков.

Спільно засудили вихід Росії з Зернової ініціативи та цілеспрямовані ракетні та дронові атаки на портову інфраструктуру півдня України. Тільки за останні 9 днів в результаті атак РФ пошкоджено та частково знищено 26 об’єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден, — повідомив Олександр Кубраков.

Також, він зазначив, що росіяни обмежують судноплавство в районі тимчасово окупованого Криму та біля територіальних вод Болгарії. Такими діями ворог намагається заблокувати прохід суден до морських портів Одеської області.

Маємо діяти швидко та рішуче. Не можна допустити блокади Чорного моря російськими військами. Це може призвести не тільки до втрат української економіки, але й до серйозної продовольчої кризи у світі, зокрема в таких гуманітарно чутливих регіонах як Африка та Азія. Уже обговорюємо можливі шляхи протидії цинічним атакам ворога та перешкоджанню вільному торговельному судноплавству, — сказав Міністр.

Нагадаємо, що сьогодні вночі, ворог під час сильної грози та шквального вітру завдав ракетного удару по Одеській області. Ціль окупантів залишається незмінною — це портова інфраструктура області.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися