СБУ викрила в Одесі системну корупцію при оформленні документів морякам

В Одесі зловмисники вимагали гроші з моряків за виготовлення сертифікатів, дипломів, паспортів та інших дозвільних документів на вихід в рейс

В Одесі співробітники Служби безпеки України викрили системний корупційний механізм при виготовленні кваліфікаційних документів та посвідчень моряка. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

За даними слідства, незаконну схему організували посадові особи Управління капітана Одеського морського порту, яке входить в Державну службу морського і річкового транспорту України, ряд крюїнгових компаній, що займаються підбором екіпажу для суден, а також працівники спеціалізованих морських тренажерних центрів Одеси.

Гроші зловмисники вимагали за виготовлення сертифікатів, дипломів, паспортів та інших дозвільних документів на вихід в рейс. При цьому деякі моряки не проходили навчання та приступали до служби без необхідних знань і навичок. Вартість таких послуг залежала від виду документа, терміновості його виготовлення і платоспроможності клієнтів.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч.4 ст.368-3 Кримінального кодексу України (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), правоохоронці провели обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи. Оперативники вилучили матеріали, які доводять протиправні оборудки, вони будуть долучені до доказової бази розслідування.

Слідство триває.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися