Мільярдні збитки: екологи оцінили розмір шкоди від ракетного обстрілу Одеси 14 червня

Ворог випустив крилаті ракети по Приморському та Хаджибейському районах Одеси

14 червня цього року російські терористи завдали ракетного удару крилатими ракетами по Приморському та Хаджибейському районах Одеси. Екологічні інспектори підрахували збитки внаслідок цього обстрілу, які оцінюються в мільярди гривень.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

У Приморському районі, після пошкодження бізнес-центру "Шевченківський", ресторану "McDonald’s", магазину "Єва" та навчального корпусу Національного університету "Одеська політехніка", виявлено засмічення земельних ділянок, на яких зібралися будівельні відходи та уламки ракети. Площа забруднення перевищує 9 тисяч квадратних метрів, що створює серйозну загрозу довкіллю.

У Малиновському районі, логістичний центр Товариства з обмеженою відповідальністю "Таврія-В" став жертвою ракетного удару, що призвело до засмічення земельної ділянки площею 6,6 тисячі квадратних метрів.

Загальний обсяг шкоди, яку спричинило засмічення земельних ресурсів, дорівнює понад 4,3 мільярда гривень.

Нагадаємо, що ворог продовжує блокаду Чорного моря та обстріли Одеської області після виходу із “Зернової угоди”. За останні дев’ять днів окупанти завдавали комбіновані ракетні та дронові удари по портовій інфраструктурі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися