На Одещині чоловіка викрили вдруге за рік п’яним за кермом не зареєстрованого мопеда

Суд постановив покарати правопорушника штрафом розміром понад 40 тисяч гривень

Жителя Болграда поліцейські викрили вдруге за рік п’яним за кермом не зареєстрованого мопеда і без водійського посвідчення. Напередодні чоловік ще вдався до дрібного хуліганства.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Патрулюючи вулицями Болграда, близько 11 години дня наряд сектору реагування патрульної поліції виявив і зупинив 39-річного керманича мопеда. Чоловік мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, але від проходження освідування відмовився. При перевірці документів водія правоохоронці з’ясували, що у нього немає водійського посвідчення, а транспорт не зареєстрований. Крім того, чоловіка в цьому році вже притягували до відповідальності за аналогічні правопорушення. Тоді, сума штрафних санкцій для нього склала 20400 гривень. 

Розглянувши адміністративні матеріали, суд об’єднав їх в одне провадження, визнав чоловіка винним у вчиненні усіх чотирьох правопорушень та виніс постанову про притягнення його до адміністративної відповідальності та накладання штрафу у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 40800 гривень, без оплатного вилучення транспортного засобу.

Поліцейські вкотре нагадують водіям про необхідність дотримання ПДР і закликають бути свідомими, не наражати себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку. У стані алкогольного сп’яніння швидкість реакції та увага знижуються, унаслідок чого висока ймовірність здійснення дорожньо-транспортної пригоди.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що кількість порушень правил дорожнього руху пішоходами швидко зростає у поточному році. За період з січня по травень 2023 року на пішоходів було оформлено неймовірну кількість – 71,3 тисячі протоколів за порушення правил дорожнього руху (ПДР). Зрівняно з аналогічним періодом минулого року це лише на невелику частку менше, ніж за весь 2022 рік, коли було зафіксовано 86,3 тисячі порушень ПДР.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися