На Одещині чоловік намагався втопити собаку в Дунаї та знімав все на відео

Після затримання, зловмисник намагався виправдатися

У Вилково на Одещині чоловік на моторному човні вивіз невеличкого собаку на середину річки та кинув її у воду, аби втопити. Знущання над твариною чоловік знімав на камеру. 

Про це повідомили на сторінці у соціальній мережі Фейсбук 

Скинули відео, анонімно. Може хтось впізнає цього "хероя" по годиннику? Гадаю таких "гідних героїв" ми повинні знати в обличчя. - написали в соцмережі.

Подія набула широкого розголосу, а поліцейським вдалося швидко встановити особу та знайти нелюда. Після затримання, зловмисник намагався виправдатися, що його метою було просто перевезти тварину на інший берег Дунаю, а свій вчинок він зробив несвідомо. За словами чоловіка, він розуміє, що краще було просто випустити собаку на вулицю, а не намагатися втопити її, за що він попросив пробачення.

На щастя,  з собакою наразі все добре ─ її від неминучої смерті встигли врятувати небайдужі чоловіки.

Яке може буди покарання за знущання над тваринами 

За жорстоке поводження із твариною загрожуватиме штраф від 3,4 тисячі до 5,1 тисячі гривень з конфіскацією тварини, якщо перебування у власника становить небезпеку. Якщо тварин двоє і більше – штраф від 5,1 тисячі до 8,5 тисяч гривень (аналогічно якщо власник вже притягувався до відповідальності). Крім того, за жорстокість може загрожувати адмінарешт.

За жорстоке поводження з хребетними тваринами, яке призвели до пошкоджень, каліцтва, загибелі тварини (так само як і за пропаганду жорстокого поводження) будуть обмежувати свободу на 1-3 роки або позбавляти волі на 2-3 роки з конфіскацією тварини. Якщо злочин було скоєно з особливою жорстокістю, або щодо двох і більше тварин – загрожує позбавлення волі на 5-8 років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у селі Вигода, що на Одещині, зоозахисники врятували понад 10 тварин з розплідника. Як повідомили волонтери, собак тримали в жахливих умовах.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися