На Одещині “рибалка” незаконно наловив риби та креветок на майже півмільйона гривень

Мешканцю Одещини загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність

Сьогодні рано вранці на Сухому лимані Таїровської територіальної громади виявили порушника. Він з пластикового човна здійснював незаконний вилов водних біоресурсів без дозвільних документів.

Про це повідомляє Одеський рибоохоронний патруль.

У чоловіка було виявлено значну кількість водних біоресурсів, а саме:

  • креветки - 20 500 екземплярів (20 кг), 

  • бичка - 198 екземплярів (3,1 кг), 

  • молодь тарані (плітка) - 24 екземпляри (0,7 кг).

Відповідно, загальна сума збитків, завданих природі через незаконний вилов, становить 416 908 грн, де креветка приблизно оцінюється у 69 700 грн, бичок у 309 672 грн, а молодь тарані — у 37 536 грн.

Адміністративний протокол був складений за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Крім того, на місце події була викликана слідчо-оперативна група для порушення кримінальної справи за статтею 249 Кримінального кодексу України "Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом". За цим статтею передбачено штраф у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Працівники поліції вилучили водні біоресурси, човен та заборонені знаряддя лову у порушника, щоб запобігти подібним діям у майбутньому та зберегти природні ресурси.

Нагадаємо, що в Одеській області діє заборона на вилов раків в Дністровському басейні. Це стосується річки Дністер, рукаві річки Турунчук, озерах пойми Дністра та Кучурганського водосховища.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися