Висока ракетна небезпека: ворог вивів в Чорне море два ракетоносії

До цього в морі знаходився один ракетоносій із чотирма “Калібрами”

Ворог вивів у Чорне море один підводний та один надводний ракетоносій, на борту яких може знаходитися до 8 ракет. До цього в морі був один носій крилатих ракет з 4 “Калібрами”, таким чином загальний залп який ворог може запустити сягає до 12 одиниць.

Про це повідомляє ОК “Південь”.

Рівень ракетної загрози дуже високий. Будьте пильні та свідомі. Дослухайтеся сигналів повітряної тривоги, переходьте в укриття. Сили оборони напоготові, але й наслідки бойової роботи  можуть бути небезпечними. Бережіть себе! Разом збережемо Україну!, — йдеться в повідомленні.

Що відомо про ракету "Калібр" 

"Калібр" — це високоточна морська ракета російського виробництва, яка використовується російською федерацією. Вона має дальність польоту до 2 500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів воєнних суден, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії.     

"Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.

Нагадаємо, що сьогодні вночі ворог атакував Одеську область дронами-камікадзе типу Shahed 136. Окупанти продовжують обстрілювати портову інфраструктуру, загрожуючи продовольчій безпеці світу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися