Обстріл Росії дунайських портів пошкодив 40 тисяч тонн зерна

Пошкоджено морський вокзал та інфраструктуру Українського Дунайського пароплавства

Під час нічної повітряної атаки 2 серпня, Росія зіпсувала 40 тисяч тонн зерна в дунайських портах. Зруйнована інфраструктура портів Дунайського кластеру, їх атакували іранськими дронами.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.

Пошкоджено морський вокзал та інфраструктуру Українського Дунайського пароплавства, ключового українського вантажоперевізника на Дунаї. Найбільших руйнувань зазнав порт Ізмаїл.

Українське зерно незамінне для світу і в найближчі роки не можу бути заміненим жодною іншою країною. Саме тому будь-яке порушення логістичних ланцюгів викликає дефіцит та стрибок цін, який впливає на кожну людину в світі. Світ має чинити опір. Атаки на українські порти – загроза світу. Ми здатні захистити себе, наші сили ППО вміють ефективно застосовувати зброю. Нам потрібно її більше. Кожна установка – збережене життя. Швидкість та рішучість – це доля сильних, - написав Кубраков. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що російські окупанти вишукують нову тактику, підбирають зброю та очікують певних дипломатичних рішень. Саме тому, декілька днів на Одещині було тихо. Втім, Росія зрозуміла, що на зустріч та поступки їй ніхто не йде, тож здійснила потужну атаку по портовій інфраструктурі Дунаю, адже вона є альтернативою “Зерновому коридору”

Вночі ворог атакував Одеську область дронами-камікадзе типу Shahed 136. Окупанти продовжують обстрілювати портову інфраструктуру, загрожуючи продовольчій безпеці світу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися