Ракетна загроза з Чорного моря наразі надзвичайно висока, — Гуменюк

Ворог вивів у Чорне море два ракетоносії із 12 ракетами “Калібр”

В Чорному морі на бойовому чергуванні наразі знаходяться 17 ворожих кораблів. Особливу загрозу становлять два ракетоносії, на бортах яких може знаходитися до 12 ракет типу “Калібр”.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила Наталя Гуменюк, начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України.

Серед цих 17 кораблів ми бачимо два ракетоносії. Ось це – реальна загроза, про яку ми попереджаємо окремо. Надводний та підводний ракетоносії разом можуть нести до 12 ракет типу "Калібр". В такому випадку ми позначаємо рівень ракетної небезпеки як дуже високий, оскільки спостерігаючи за активністю ворожої авіації як тактичної, так і стратегічної, це може свідчити про підготовку до ракетного удару. Тим більше, що ми бачили довготривалу паузу, відсутність ракетоносіїв на службі і паузу між ударами, між ударами мішаного типу  і взагалі застосування ракетного озброєння, — зазначила речниця ОК “Південь”.

За словами Гуменюк, наявність ворожого флоту не єдина ознака підготовки до можливого обстрілу. Окупанти випробовують нові тактики, зокрема, суто дронові атаки, які, крім усього іншого, дозволяють розвідати силові можливості протиповітряної оборони. Це надає підстави вважати, що після відбитої дронової атаки на порти Дунаю, можлива ракетна атака, здійснена за допомогою морських і повітряних ракетоносіїв.

Не забуваємо також про наявність берегового ракетного комплексу типу "Бастіон", яким ворог обстрілював також портову інфраструктуру, використовуючи ракети "Онікс". Тут теж спостерігалася довготривала пауза, певним чином вона була пов’язана з бавовною в Джанкої. Але пам’ятаємо, що ворог не зупиняється, і навіть щось втрачаючи, намагається відновлюватися  і повертатися до агресії. Тому пильності не втрачаємо, в паніку не впадаємо, — додала вона.

Нагадаємо, що вчора вночі ворог атакував Одеську область дронами-камікадзе типу Shahed 136. Окупанти продовжують обстрілювати портову інфраструктуру, загрожуючи продовольчій безпеці світу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися