З початку війни на Одещині пошкоджено майже тисячу об'єктів

Постраждало також 116 об’єктів культури та туризму

З початку повномасштабного вторгнення на Одещині пошкоджено майже тисячу об’єктів. Понад чверть з них були пошкоджені в період з  червня по липень 2023 року.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Сергій Жирний, заступник директора департаменту начальник управління капітального будівництва департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної військової адміністрації.

За його словами, загалом було пошкоджено 995 об’єктів, з них 244 на сьогодні вже відновлено.

З усіх пошкоджених будівель та споруд 704 – це об’єкти житлового фонду, з них 185 багатоповерхових будинків. 95 з них відновлено, 88 ще потребують відновлення, 2 об’єкти доведеться будувати наново. З 509 пошкоджених приватних будинків, відновлено 84 об’єкти, потрібно ще відновити 411 об’єктів та 14 об’єктів потребує нового будівництва, – розповів посадовець.

Постраждало також 116 об’єктів культури та туризму, з яких вже відновлено 20 об’єктів, потрібно ще відновити 90 об’єктів та 6 об’єктів потребує нового будівництва. 44 об’єкти енергетики, з яких відновлено 8 об’єктів, потрібно ще відновити 31 та 5 об’єктів потребує нового будівництва. Постраждали також 35 об’єктів сільського господарства, з яких вже відновлено 15 об’єктів, потрібно ще відновити 10 об’єктів та 10 об’єктів потрібно побудувати наново.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що виконавчий комітет Одеської мерії ухвалив рішення про виділення додаткових коштів на надання компенсації містянам за пошкоджені об’єкти нерухомого майна. Вже схвалено 46 заявок на отримання компенсації у розмірі 1 млн 800 тис. гривень.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися