На Одещині за період цього літа вже втонули 25 людей

Переважна більшість загиблих на воді в Одеській області — це чоловіки

На Одещині станом на початок серпня втонуло 25 людей. Попри офіційну заборону купання через мінну небезпеку та підрив дамби Каховської ГЕС, люди не дотримувались попереджень.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Сергій Готко, директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської обласної військової адміністрації.

Заборона купання та обмеження пересування громадян на пляжних зонах та в межах прибережної смуги Чорного моря була введена для безпеки громадян на водних об'єктах регіону. 

Однак, попри попередження та заборону купатися через мінну небезпеку та небезпеку інфекційних захворювань кількість загиблих людей на водних об’єктах лише зросла. На 3 серпня 2023 вже загинуло 25 осіб, 21 чоловік та дві жінки.  Серед загиблих двоє хлопчиків. 10 осіб загинули у липні. Минулого року за такий самий період загинуло 20 осіб, серед них двоє дітей, — зазначив Готко.

За цей період на морі загинуло 3 людини, у річках – 7, а в закритих водоймах – 15. Сергій Готко підкреслив, що головні причини загибелі людей на водних об'єктах — необережне поводження, купання в заборонених для цього місцях та купання у нетверезому стані.

Нагадаємо, що лікарі ледве врятували чоловіка, який тонув у Хаджибейському лимані. На місці лікарі діагностували чоловіку "неповне утоплення у прісній воді, епілепсія поза нападу".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися