На Одещині виявили замор риби: на берег масово винесло мертвого карася та судака

Екологи взяли воду для лабораторного аналізу

4 серпня на каналі Желявський, що з’єднує озеро Катлабух з річкою Дунай в Ізмаїльському районі Одеської області виявили замор риби. Виявлено значні скупчення мертвого карася, поодинокі екземпляри судака, верховодки, щуки, плітки.  

Про це повідомили в пресслужбі одеського рибпатруля.

Спеціалісти Держпродспоживслужби відібрали особини риб для виявлення причини загибелі. Представниками екології взято воду для лабораторного аналізу.

Нагадаємо, що посуха 2021 року призвела до катастрофічного падіння рівня води у всіх Придунайських озерах. Наприклад, майже повністю висох північний лиман (затока) озера Кагул, що розділяє села Лиманське та Нагірне Ренійської громади. В результаті мешканці цих сіл могли переходити лиман чи не пішки. Що стосується озера Ялпуг, то його обміління загрожувало водопостачанню міста Болград, яке повністю залежить від рівня води в цьому озері.

У вересні 2022 року Одеська обласна та Ізмаїльська районна військові адміністрації почали здійснювати план заходів щодо забезпечення належного рівня води у Придунайських озерах. Цей план здебільшого передбачає розчищення каналів між річкою Дунай та водоймищами.

"Коментарі" писали, що на Одещині поліцейські відправили на лаву підсудних 44-річного жителя Подільського району, який займався незаконним виловом раків у період нересту. Тепер йому загрожує до 51 тисячі гривень штрафу або обмеження волі строком до 3 років.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися