На Одещині рибалка наловив раків у період нересту на понад 55 тисяч гривень

Вилов цих членистоногих під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства

На Одещині поліцейські відправили на лаву підсудних 44-річного жителя Подільського району, який займався незаконним виловом раків у період нересту. Тепер йому загрожує до 51 тисячі гривень штрафу або обмеження волі строком до 3 років. 

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Виявили рибалку на річці Південний Буг наприкінці червня. Він займався виловом раків, не маючи належного дозволу у заборонений період.  Збитки, завдані державі, згідно з висновками екологів, склали понад 55 тисяч гривень. Обвинувальний акт поліцейські скерували до суду.

Дізнавачі під процесуальним керівництвом Любашівської окружної прокуратури завершили досудове розслідування, розпочате за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України, та висунули фігуранту обвинувачення у незаконному зайнятті водним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду, - йдеться в повідомленні. 

Вилов цих членистоногих під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства. За незаконну ловлю раків порушників чекають штрафи:

- Екологи зазначають, що розмір штрафу за вилов раків сягає до 680 гривень. 

- У разі завдання істотної шкоди штраф становитиме до 8 500 гривень або ж зловмисника чекатиме кримінальна відповідальність у вигляді обмеження волі до трьох років. 

- Крім того, за кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки в розмірі 3 332 гривень. 

Раки мають найбільшу кількість заборон на їх вилов серед усіх водних мешканців українських водойм. Перша з них встановлюється з кінця осені на період спарювання та виношування ікри, друга — на час весняно-літнього нересту. Один-два рази на рік відбувається линька раків та проходить період формування і зміцнення нового панцира, що може тривати до півтора місяця. Починаючи з серпня, у найбільш вразливий період другої линьки раків, набирає чинності третя заборона.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині спіймали чергового браконьєра біля озера Катлабух. Він заподіяв збитків державі на більш як 40 тисяч гривень.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися