Через аварію на Одещині без світла залишалися понад 150 тисяч споживачів

Знеструмлено понад 300 населених пунктів

Внаслідок аварії на підстанції Укренерго без світла залишилися понад 150 тисяч споживачів на Одещині. Учора двічі вимикався автотрансформатор на одній із підстанцій 330 кВт НЕК "Укренерго" в Одеській області, через що двічі за добу знеструмлювалися 156 тисяч споживачів.

Про це повідомляє Міненерго.

Також короткотерміново вимикалися дві лінії електропередачі 330 кВ у Дніпропетровській та Полтавській областях. Зафіксовано відключення лінії 330 кВ у Київській області, яка частково проходить через територію Білорусі.  Місце пошкодження – ділянка на території Білорусі.

У межах підготовки до нового опалювального сезону триває масштабна ремонтна кампанія на об'єктах генерації - теплової, гідро- та атомної.

Що робити, якщо вимкнули світло 

Якщо знову виникне непередбачена ситуація та у вас раптом зникне світло, можливо, причиною є аварія у внутрішньобудинкових або розподільчих мережах. Для повідомлення про аварію рекомендуємо вам виконати наступні кроки:   

1. Перевірити на сайті ДТЕК, чи вже не зареєстрована аварія за вашою адресою. 

 2. Якщо ні, повідомити про відсутність світла у зручний спосіб:  у приватні повідомлення на Facebook ДТЕК Одеські електромережі;  у розділі "Відсутня електроенергія?" на сайті ДТЕК.   

Нагадаємо, що військова адміністрація Одеської області звертає увагу жителів та підприємців на необхідність економити електроенергію. Це пов'язано з дефіцитом потужності в об`єднаній енергосистемі України.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися