На Одещині закликають економити світло: у чому причина і які можуть бути обмеження

Адміністрація пропонує повернути заходи для економії

Військова адміністрація Одеської області звертає увагу жителів та підприємців на необхідність економити електроенергію. Це пов'язано з дефіцитом потужності в об`єднаній енергосистемі України.

Про це повідомили у Центрі соціальних служб Одеської міської ради.

Заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Подгайний у своєму листі зазначає, що дефіцит потужності в енергосистемі України буде наявний протягом всього весняно-літнього сезону, особливо у вечірні пікові години. Він пропонує повернути заходи для економії електроенергії серед споживачів, а саме:

- запровадити максимальну економію електроенергії для освітлення елементів зовнішньої реклами, вивісок, вітрин;

- провести інформаційно-роз`яснювальні роботи серед населення;

- розмістити на веб-сайтах та у соціальних мережах інформацію про обмеження використання побутових приладів з великою енергомісткістю у пікові години;

- обмежити вуличне освітлення доріг, житлових кварталів та об`єктів соціальної сфери.

Нагадуємо, що представники Одеської міськради вже зверталась до жителів міста з проханням обмежити споживання електроенергії в пікові години 07:00-11:00 та 17:00-22:00.

Зазначимо, на порталі "Коментарі" писали, що одеські прикордонники фіксують некеровані вибухи боєприпасів, які разом з уламками побутових речей, сміттям винесло в Чорне море водою з Каховського водосховища. Людей закликають не діставати нічого з води самостійно та не прибирати узбережжя від сміття. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися