На Одещині судитимуть водійку, яка врізалася в автівку у зустрічному напрямку

Унаслідок ДТП 26-річний пасажир отримав перелом ноги

Ізмаїльські поліцейські відправили на лаву підсудних водійку, через яку травмувався пасажир  За скоєне жінці загрожує щонайменше 51 тисяча гривень штрафу або навіть до 3 років обмеження волі.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Подія сталася у квітні на трасі Одеса – Рені поблизу міста Ізмаїл. 41-річна жінка, здійснюючи обгін вантажівок, не врахувала інтенсивність руху вантажівок у попутному напрямку і не встигла повернутися на займану смугу. Вона зіштовхнувшись з автомобілем Lexus під керуванням 26-річного одесита, який рухався у зустрічному напрямку.

Унаслідок ДТП 26-річний пасажир отримав перелом ноги. Згідно із висновком судово-медичної експертизи, тілесне ушкодження, якого зазнав чоловік, відноситься до категорії середньої тяжкості. Керманичі обох транспортних засобів тілесних ушкоджень не отримали. Їх перевірили на стан сп’яніння, вони були тверезими.

Це правопорушення тягне за собою покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає від 51 до 85 тисяч гривень, або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Нагадаємо, що відповідно до встановлених правил, перед початком обгону водій повинен переконатися в тому, що смуга зустрічного руху, на яку він буде виїжджати, вільна від транспортних засобів на достатній для обгону відстань, та після обгону він зможе, не створюючи перешкоди транспортному засобу, якого він обганяє, повернутися на займану смугу, - наголошують поліцейські. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Пересипському районі Одеси сталася аварія, в якій загинув пішохід. ДТП сталося 6 серпня, ввечері на Об'їзній дорозі поблизу санаторію "Куяльник".







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися