На Одещині відбувається замор риби через задуху, яка пов'язана з високою температурою води

Спеціалісти встановили перевищення по завислим речовинам в 1,5 рази.за

На каналі "Желявський", що з'єднує озеро Катлабух з річкою Дунай в Ізмаїльському районі Одеської області було виявлено масовий замор риби. Були зафіксовані значні скупчення мертвого карася, поодинокі екземпляри судака, верховодки, щуки, плітки.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Спеціалісти відібрали проби води і встановили перевищення по завислим речовинам в 1,5 рази. Вміст кисню менше норми в 6,7 раз. Також встановлена наявність сірководню - 116мг/дм3.

Виявлений факт задухи риби пов'язаний з підвищенням температури води, коли пришвидшуються процеси розпаду органічних та хімічних речовин у водному середовищі. Ці процеси можуть спричинити підвищення хімічних сполук, що призводить до зниження вмісту розчиненого кисню у воді та сприяє виникненню явища задухи риби.

Зазначимо, "Коментарі" писали, що співробітниками Одеського рибоохоронного патруля виявлено замор креветки та поодинокі екземпляри бичка на ділянці протяжністю близько 500 метрів вздовж Хаджибейського лиману. Спеціалісти наголошують, що  це вдруге за літо у лимані фіксують масову загибель водних біоресурсів. 

Також на Одещині поліцейські відправили на лаву підсудних 44-річного жителя Подільського району, який займався незаконним виловом раків у період нересту. Тепер йому загрожує до 51 тисячі гривень штрафу або обмеження волі строком до 3 років.








Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися