Стало відомо скільки зруйновано та пошкоджено через атаки окупантів об'єктів на Одещині

Пошкоджені багатоповерхові житлові будинки, адміністративні будівлі та інженерні мережі подані до програми Президента

Станом на кінець 2022 року на Одещині було зруйновано та пошкоджено 720 об’єктів внаслідок нападу окупантів.

Про це йдеться у "Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки".

Спільно з представниками будівельних компаній, які спеціалізуються на житловій забудові, сформовано список квартир, які держава має намір викупити для переселенців, які втратили житло через російську агресію. Одеська обласна адміністрація повідомила про постійний моніторинг будівельних компаній, з урахуванням їх проєктної потужності, щоб залучити їх до процесу відновлення країни.

Також до програми "Швидке відновлення", запущеної Президентом України, включено пошкодження багатоповерхових житлових будинків, адміністративних споруд та інженерних мереж, для їх швидкого відновлення.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Одещина посіла друге місце, після Києва, за обсягами будівельних робіт, виконаних власними силами. Минулого року, в порівнянні з 2021 обсяги виконаних будівельних робіт в умовах воєнного стану на Одещині суттєво скоротились.

Також наступного року в Одеській області планують побудувати автомобільну дорогу з мостовим переходом через Дністровський лиман, яка замінить зруйнований росіянами міст.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися