Одеський регіон посів друге місце за обсягами будівництва в Україні

Лідирує в рейтингу Київ

Одещина посіла друге місце, після Києва, за обсягами будівельних робіт, виконаних власними силами. Про це йдеться у “Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки”, повідомляє видання Української Служби Інформації.

У минуломі році, в порівнянні з 2021 обсяги виконаних будівельних робіт в умовах воєнного стану на Одещині суттєво скоротились. У 2022 році в регіоні введено в експлуатацію 694,3 тис м2 загальної площі житла, що на 33,2 % менше в порівнянні з 2021.

Серед регіонів України у зазначеному періоді Одеська область за обсягами введеного в експлуатацію житла посіла 4 місце, за темпами зростання введеного в експлуатацію житла – 10 місце. Частка Одеської області в загальному обсязі введеного в експлуатацію житла – 9,8 %

Наступного року в Одеській області планують побудувати автомобільну дорогу з мостовим переходом через Дністровський лиман, яка замінить зруйнований росіянами міст.Про це повідомляє “Юг.Today" із посиланням на "Програму соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрямки розвитку на 2024-2025 роки", затверджену обласною радою.

Нагадаємо, що на Одещині планують побудувати завод з переробки томатів на томатну пасту. Про це стало відомо від час робочої наради з питань розвитку овочівництва Одеського регіону. Представник ПРАТ “Чумак”, який був присутній на зустрічі зазначив, що проект - це суттєва підтримка для розвитку агропромислового комплексу регіону, додаткові надходження податків до бюджету, а також створення майже 5 000 робочих місць. За словами офіційного представника компанії, вибір на Одещину пав з декілька причин. Одна з яких — кліматичні умови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися