Військові повідомили, скільки з початку року знищили мін на узбережжі

Міни можуть непередбачено вибухнути та завдати шкоди на відстані до 200 метрів

Біля узбережжя Одещини та Миколаївщини з початку року військові знайшли та знищили 32 міни. 

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Наталя Гуменюк, начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України.

З початку року біля узбережжя Миколаївської та Одеської області було знешкоджено 32 міни. Близько мін 10 мін було знешкоджено після підриву дамби Каховської ГЕС, але чи річкові міни це були, ми не знаємо, – зазначила Гуменюк. 

Додатково, вона поділилася історією про мешканця Одещини, який виявив річкову міну на узбережжі, помилково прийнявши її за газовий балон, і приніс її додому з наміром розпилити на метал. Лише завдяки втручанню сусідів, які переконали його викликати саперів, не трапилося трагедії. 

Зазначимо, міни можуть непередбачено вибухнути та завдати шкоди на відстані до 200 метрів, а підрив міни у воді загрожує всьому живому у радіусі кілометра. Наталя Гуменюк повідомила, що рішення щодо відкриття одеських пляжів залишається тільки за місцевою владою. За словами речниці, військові детально розповіли про усі ризики. А саме про мінну небезпеку та загрозу ракетних обстрілів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що глова Одеської ОВА Олег Кіпер підписав розпорядження щодо підготовки пляжів для відвідування громадянами. В ньому прописані наступні заходи для безпеки відпочивальників.Для забезпечення готовності пляжів до відвідувачів Одеська, Білгород-Дністровська та Ізмаїльська Регіональні відділення адміністрації мають провести підготовку та подати відповідні акти до 17:00 10 серпня. Якщо не вийде виконати все у цей строк, акти можна подати пізніше.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися