Відкриття пляжів в Одесі та області: коли дозволять купатися в морі

Підписано розпорядження щодо підготовки пляжів Одещини для відвідування громадянами

В Одесі та області пляжний сезон був зірваний через підрив Каховської ГЕС російськими терористами. Але за інформацією на сьогодні, вода в Чорному морі відповідає всім необхідним санітарним нормам.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер підписав розпорядження щодо підготовки пляжів для відвідування громадянами. В ньому прописані наступні заходи для безпеки відпочивальників:

  • Захисні сітки: встановлення захисних сіток, що унеможливлюють потрапляння мін до узбережжя.

  • Спостережно-рятувальні пости: розміщення спеціальних постів з рятувальниками, задля безпеки під час купання.

  • Буї: встановлення буйок для обмеження зони купання та позначення небезпечних ділянок.

  • Засоби гучного мовлення: використання засобів гучного мовлення для оперативного інформування відпочивальників про можливі небезпеки.

  • Укриття: забезпечення наявності укриттів неподалік від пляжу, які можуть бути використані у випадку повітряної тривоги.

Для забезпечення готовності пляжів до відвідувачів Одеська, Білгород-Дністровська та Ізмаїльська Регіональні відділення адміністрації мають провести підготовку та подати відповідні акти до 17:00 10 серпня. Якщо не вийде виконати все у цей строк, акти можна подати пізніше.

Але закликаю всіх укластися в строки, щоб уже цими вихідними Одещина могла зустрічати туристів. За прогнозом буде до +30, тож чекаємо всіх на наші найкращі в світі пляжі, — сказав Олег Кіпер.

Нагадаємо, що на півдні України продовжують проявлятися наслідки підриву Каховської ГЕС російськими терористами. До узбережжя Одеси, а саме до пляжу “Дельфін” 13 липня прибило труп маленького дельфіна.


Джерело: https://t.me/odeskaODA/2285


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися