Аудитори знайшли в Одеському аеропорту великі порушення - майже на 9 млн грн

Аудитори знайшли в Одеському аеропорту великі порушення - майже на 9 млн грн

Аудитори під час ревізії комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Одеса" виявили порушення на суму майже 9 млн гривень. Про це повідомили в Південному офісі Державної аудиторської служби.

Ревізію проводили за період з 1 липня 2017 по 30 квітня 2020 року. Як з'ясувалося фінансові порушення призвели до втрат на загальну суму 6 млн грн. та інших порушень фінансової дисципліни на суму 2,8 млн грн.

"За неналежний контроль з боку керівництва КП за списанням об'єктів власності аеропортів на території КП розібрано залізобетонну огорожу без надання відповідним органом управління згоди на списання майна. Залишкова вартість цієї споруди - майже 5 млн гривень, "- повідомили аудитори.

Крім того, аудитори встановили, що дві підрядні організації, які виконували роботи з поточного ремонту будівель і споруд на території КП, необгрунтовано завищили обсяги та вартість виконаних робіт. Це призвело до втрат фінансових (матеріальних) ресурсів КП майже на 600 тис. Грн.

Також стало відомо, що протягом 2017 року комунальне підприємство зайво витратило 464 тис. Грн. на утримання земельних ділянок, право постійного користування якими відповідно до рішень Одеської міськради, було припинено.

Про результати ревізії аудитори поінформували мера Одеси. За допущені порушення фінансової дисципліни на головного бухгалтера складено протокол за ч.1 ст.164-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та на секретаря тендерного комітету - по ч.1 ст.164-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Матеріали ревізії передали в Службу безпеки України.

Теги:


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися