На Одещині не дали вивезти стародрук 1917 року видання

Чоловік не мав дозвільного документа на переміщення культурної цінності за кордон

У пункті пропуску "Маяки – Удобне – Паланка" одеські митники зафіксували два випадки правопорушень. Обидва випадки пов’язані з вивезенням заборонених предметів за кордон. 

Про це повідомляє пресслужба Одеської митниці.

Громадяни України, які спробували обійти митний контроль, використовуючи "зелений коридор", проте заборонені предмети були виявлені в процесі митного огляду. Один з громадян України намагався вивезти стародрук — збірник алгебраїчних задач видання 1917 року. При цьому він не мав дозвільних документів на переміщення культурної цінності через митний кордон.

Ще одна громадянка спробувала ввезти 31 блок сигарет в асортименті без марок акцизного податку України та без необхідних товаросупровідних документів. Це свідчить про незаконне ввезення тютюнових виробів на митну територію України та ухилення від сплати акцизу, що порушує відповідні закони країни.

Стародрук та сигарети, які були виявлені під час спільного прикордонно-митного контролю, за участі представників Білгород-Дністровського прикордонного загону та Митної служби Республіки Молдова, тимчасово вилучені за протоколами про порушення митних правил, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одеській області прикордонники Білгород-Дністровського загону не дали вивезти за кордон скрипку італійського майстра Антоніо Страдіварі 1730 року виробництва. Інцидент стався на пункті пропуску “Паланка-Маяки-Удобне”.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися