На Одещині винуватець ДТП з постраждалими постане перед судом

Чоловік вночі в’їхав у припаркований фургон на узбіччі дороги в якому знаходились люди

Поліцейські відправили до суду обвинувальний акт щодо 49-річного мешканця Одещини, який став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, що призвела до травмування трьох громадян. Подія сталася у березні між селами Старокозаче та Козацьке.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Інцидент трапився між селами Старокозаче та Козацьке. 49-річний водій автомобіля "Nissan Vanette" рухався у темний час доби та не врахував дорожні обставини. Не обравши безпечну швидкість, він врізався у фургон "Fiat Ducato", який став усамітненим на узбіччі дороги. Хоча водія фургона не було за кермом у момент зіткнення, двоє його пасажирів зазнали серйозних травм.

Постраждалі були госпіталізовані з численними переломами та іншими ушкодженнями. Серед них був 72-річний батько водія "Nissan Vanette", який їхав разом із сином, і два пасажири "Fiat Ducato". За результатами судово-медичних експертиз, травми перших двох постраждалих були визнані середньої тяжкості, тоді як травми третього були віднесені до категорії тяжких.

Водії обох транспортних засобів не постраждали, і водій мікроавтобуса "Nissan Vanette" пройшов перевірку на стан сп'яніння, яка виявила його тверезість.

Після проведення низки експертиз та інших слідчих дій слідчі висунули водієві автомобіля "Nissan Vanette" обвинувачення за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Наразі досудове розслідування слідчі завершили і обвинувальний акт скерували до суду, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині суд виніс вирок 21-річному жителю міста, який був звинувачений у наданні неправомірної вигоди поліцейським. Молодик хотів відкупитися від адміністративної відповідальності за нетверезе водіння та дорожньо-транспортну пригоду за допомогою 200 доларів США.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися