На Одещині суд виніс вирок винуватцю ДТП, який пропонував хабаря поліцейським

Житель Одещини у нетверезому стані не справився з керуванням та з’їхав у кювет

На Одещині суд виніс вирок 21-річному жителю міста, який був звинувачений у наданні неправомірної вигоди поліцейським. Молодик хотів відкупитися від адміністративної відповідальності за нетверезе водіння та дорожньо-транспортну пригоду за допомогою 200 доларів США.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Інцидент стався неподалік від села Великомар’янівка на території Маразліївської територіальної громади. Чоловік не справився з керуванням та потрапив у кювет. Попри відсутність постраждалих, транспортний засіб зазнав серйозних пошкоджень.

На місце події прибули співробітники патрульної поліції, які встановили, що водій має ознаки алкогольного сп’яніння. Відмовившись від проходження огляду, молодик намагався сплатити поліцейським 200 доларів США за непритягнення до відповідальності. Навіть після попередження про можливу кримінальну відповідальність, він не відмовився від спроби "відкупитися".

За наявності достатніх доказів, слідчі поліції висунули фігуранту обвинувачення у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, що передбачено ч. 1 ст. 369 КК України, і скерували обвинувальний акт до суду, — йдеться в повідомленні.

Суд визнав 21-річного водія винним. Він зобов'язаний сплатити штраф у сумі 17 тисяч гривень на користь держави. Крім того, суд вирішив конфіскувати 200 доларів США, які молодик використовував у спробі неправомірного "відкупу".

Нагадаємо, що поліцейські викрили чоловіка, який перебував за кермом автомобіля у нетверезому стані та без документів. Крім того, правопорушник намагався дати хабаря поліцейським, щоб вони “закрили очі”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися