На трасі Одеса-Рені затримали водія напідпитку, який намагався дати хабара поліцейським

Чоловіку загрожує штраф з позбавленням права керування транспортними засобами або навіть позбавлення волі

Поліцейські викрили чоловіка, який перебував за кермом автомобіля у нетверезому стані та без документів. Крім того, правопорушник намагався дати хабара поліцейським, щоб вони “закрили очі”. Наразі чоловіку загрожує чималий штраф з позбавленням права керування транспортними засобами або навіть позбавленням волі. Про це повідомило Головне управління національної поліції в Одеській області.

Пізно ввечері правоохоронці помітили на трасі Одеса – Рені автомобіль “Opel Zafira”, який їхав, виляючи з боку в бік. Зупинивши його, правоохоронці виявили за кермом 42-річного місцевого жителя, який був напідпитку. Втім від перевірки на стан алкогольного сп’яніння він відмовився. 

Пізніше, поліцейські з’ясували, що чоловік не мав документів, посвідчення водія, поліса страхування цивільно-правової відповідальності та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Коли чоловік зрозумів, що нього чекає адміністративна відповідальність, правопорушник запропонував поліцейським гроші. Навіть після попередження правоохоронців про кримінальну відповідальність за пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі, він не зупинився.  

“Також слідчі розпочали кримінальне провадження та під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, що передбачено частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Її санкція тягне за собою покарання у вигляді штрафу від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 68000 гривень, або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Обвинувальний акт також вже скеровано до суду”, - прокоментував начальник відділення № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка.

Нагадаємо, що поліцейські повідомили жителю Білгород-Дністровського району про підозру у знищенні вогнем двох гектарів земельних угідь. За попередньою інформацією, чоловік випасав худобу на околиці села Дивізія, викинув недопалок у стерню, чим спровокував пожежу. Про це повідомляє Головне управління національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися