На Одещині чоловік викинув недопалок і спровокував пожежу, яка знищила два гектари земельних угідь

Правопорушнику загрожує штраф до 153000 гривень або позбавлення волі до 5 років

Поліцейські повідомили жителю Білгород-Дністровського району про підозру у знищенні вогнем двох гектарів земельних угідь. За попередньою інформацією, чоловік випасав худобу на околиці села Дивізія, викинув недопалок у стерню, чим спровокував пожежу. Про це повідомляє Головне управління національної поліції в Одеській області. 

Полум’я, яке починало розростатися, побачив місцевий мешканець. Він і викликав рятувальників. На щастя, пожежу швидко загасили, не давши поширитись на поля з врожаєм, розташовані поряд. Втім, вогонь все ж таки встиг знищити два гектари земельних угідь.

Така недбалість може обернутися для правопорушника штрафом до 153000 гривень або й позбавленням волі до 5 років.

“Зібравши достатньо доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у знищенні стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності та її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 245 Кримінального кодексу України і карається штрафом від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 91800 до 153000 гривень, або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Слідство триває”, - прокоментував начальник відділу поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка.

В поліції також підкреслили, що у спеку та при сильному вітрі маленький недопалок, недбало залишений у траві, може завдати значної шкоди екосистемі, майну громадян чи навіть призвести до загибелі людей. Будьте відповідальними, не залишайте за собою непогашені вогнища, сірники та недопалки. А якщо стали свідком пожежі, відразу повідомляйте на спецлінію ДСНС за номером “101” та Національної поліції за номером “102”.

Нагадаємо, що на Одещині поліцейські спільно із рятувальниками встановили особи двох неповнолітніх, які навмисно підпалювали суху рослинність, в результаті чого виникла масштабна пожежа. Інцидент трапився 23 червня в смт Суворове. Через спекотну і вітряну погоду вогонь швидко розповсюджувався на велику територію, вогнеборцям знадобилось близько 4 годин для того,щоб ліквідувати пожежу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися