На Одещині зберігається висока пожежна небезпека: що потрібно знати

Зберігається пожежонебезпечний період 5 класу в Одеській області

Пожежна небезпека на території Одеської області досягла 5 класу, що свідчить про надзвичайно високу ймовірність виникнення пожеж на відкритих просторах. У зв'язку з цим, рятувальники вживають заходів для попередження та виявлення найменших загорянь.

Про це повідомляє ГУ ДСНС в Одеській області.

Аеророзвідка квадрокоптером

За допомогою спеціального квадрокоптера, рятувальники провели аеророзвідку територій, що прилягають до полів зрошення, сміттєзвалищ та екосистем. Ця міра дозволяє оперативно виявити можливі загоряння та прийняти необхідні заходи щодо їх приборкання.

Будьте обережними під час спеки

Фахівці ДСНС активно спілкуються з населенням сіл, що оточують загрозливі зони, наголошуючи на необхідності дотримання правил безпеки під час літньої спеки. Серед найважливіших порад — заборона спалювання сухої рослинності, безпечне проведення відпочинку на природі та наголос на важливості відповідальності за дітей та їх безпеку.

Важливо діяти оперативно

Рятувальники закликають всіх громадян: якщо ви помітили будь-яке загоряння у лісах, на відкритих територіях чи сміттєзвалищах, не зволікайте — негайно телефонуйте за номером 101.

Нагадаємо, що у зв'язку з посушливою жаркою погодою починаючи з 18 по 20 серпня на Одещині переважатиме надзвичайна та висока (V- IV класу) пожежна небезпека. Рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися