На Одещині через низький рівень Дунаю поливний сезон проходить із великими складнощами

Через низькі рівні та спеку в каналах постійно накопичуються водорості

В непростих умовах продовжується поливний сезон у Кілійському, Татарбунарському та  Арцизькому районах Одещини. Зафіксоване значне  падіння рівня води в р. Дунай, відповідно в підвідних каналах до насосних станцій, що значно впливає на продуктивність роботи насосно-силового обладнання та його експлуатацію на гранично допустимих рівнях. 

Про це розповіли в Кілійському міжрайонному управлінні водного господарства.

Через низькі рівні та спеку в каналах постійно накопичуються водорості, що потребує постійної очистки, витрат робочої сили та техніки. Станом на 18 серпня укладено з водокористувачами 112 договорів про надання послуг, пов’язаних із забором води із використанням водозабірних споруд Кілійського МУВГ на площу поливу 13 тис. 815 га, сім договорів про надання послуг з відкачки зворотних вод з рисових систем.

Наразі полито фізичної площі 8 тис. 159 га, в т. ч. рис – 2 тис. 202 га, гектарополивів – 25 тис. 526 га, в т. ч. рис – 6 тис. 449 га, перекачано води всього насосними станціями 89,417 млн м3, забрано води водокористувачами на зрошення 48,1010 млн м3, задіяно на полив 26 насосних станцій, на водовідведення зворотних вод шість одиниць.

В управлінні створені постійно діючі виїзні комісії з фахівців Управління, що контролюють водозабір води з водних об’єктів,  водооблік та технічний стан гідротехнічних споруд. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що минулого тижня рятувальники Одеського гарнізону понад 120 разів ліквідовували пожежі на відкритих територіях. Внаслідок загорянь знищено понад 75  гектарів української землі.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися