На Одещині знищено понад 75 гектарів землі: у чому причина

Причиною пожеж - є необережне поводження з вогнем

Минулого тижня рятувальники Одеського гарнізону понад 120 разів ліквідовували пожежі на відкритих територіях. Внаслідок загорянь знищено понад 75  гектарів української землі. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області. 

Рятувальники зазначили, що причиною таких пожеж, у 99%, залишається людський фактор - необережне поводження з вогнем. 

Вкотре звертаємося до кожного громадянина, будь ласка, не знищуйте екологію, не спалюйте суху рослинність, бережіть кожен метр рідної землі! Але раптом щось вийшло з-під контролю, ми - на зв'язку! 24/7 за номером 101”, - йдеться в повідомленні.

Саме тому, рятувальники нагадують громадянам правила пожежної безпеки, щоб не допускати пожеж в екосистемах та на відкритих територіях:  

- не кидайте не загашені сірники та недопалки на суху рослинність; 

- не випалюйте сміття та суху траву у себе на дворі;  

- не розводьте відкритий вогонь без дотримання правил безпеки; 

- слідкуйте, щоб діти не грались з вогнем.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що на Одещині за добу рятувальники ДСНС загасили 42 загорання трав’яного настилу на загальній площі майже 21 гектарів. Про це у Facebook повідомила пресслужба ГУ ДСНС у Одеській області. 

Нагадаємо, що у Суворовському районі Одеси палала суха трава та очерет на площі близько 3000 кв. м. Рятувальники ліквідували велику пожежу на полях зрошення. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Одеській області.

“Коментарі” писали, що на Одещині поліцейські спільно із рятувальниками встановили особи двох неповнолітніх, які навмисно підпалювали суху рослинність, в результаті чого виникла масштабна пожежа. Інцидент трапився 23 червня в смт Суворове. Через спекотну і вітряну погоду вогонь швидко розповсюджувався на велику територію, вогнеборцям знадобилось близько 4 годин для того,щоб ліквідувати пожежу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися