В Одеській області надзвичайний рівень пожежної небезпеки: поради рятувальників

Лише за останню добу 806 рятувальників та 183 одиниці техніки були залучені до гасіння пожеж

Протягом останньої доби, 22 серпня 2023 року, рятувальними службами було зафіксовано загоряння майже на 117 гектарах екосистем України. Ці пожежі охопили лісові масиви, сільгоспугіддя та сухостої.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Для ліквідації цих загорянь залучили 806 рятувальників та 183 одиниці техніки. І це лише за один день. На виникнення пожеж впливають не лише бойові дії, але й спекотна погода. Також, за інформацією Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, з 23 по 25 серпня 2023 року по Одесі та області очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки (V класу).

Більшість цих загорянь були наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз у раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі: 

  • не розпалюйте багаття;

  • не кидайте на землю сірники, недопалки, пляшки та уламки скла;

  • не випалюйте суху траву, листя та сміття;

  • не залишайте вогнище незгаслим, а краще взагалі утримайтесь від його розкладання.

У випадку виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події, важливо негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером 101. Це допоможе уникнути подальшого поширення вогню та зберегти природне довкілля.

Нагадаємо, що поліцейські повідомили жителю Білгород-Дністровського району про підозру у знищенні вогнем двох гектарів земельних угідь. За попередньою інформацією, чоловік випасав худобу на околиці села Дивізія, викинув недопалок у стерню, чим спровокував пожежу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися