В Одесі викрито незаконну схему продажу сигарет на понад мільйон гривень

Загальна сума збитків внаслідок несплати податків становить майже 2 мільйони гривень

В Одесі співробітники Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрили схему реалізації незаконно вироблених тютюнових виробів. Загальна сума вилученого товару становить майже 1,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Група осіб, що займалася продажем, використовувала два вебсайти для продажу незаконно виготовленої тютюнової продукції, яка потрапляла до різних куточків України через поштові відправлення. Під час обшуків у житлі одного з фігурантів цієї схеми, розташованому в середмісті Одеси, правоохоронці вилучили понад 163 тисячі гривень готівкою, 914 кілограмів тютюну у мішках, гільзи та машинки для набивки сигарет, флакони з різними ароматизаторами, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та інше.

За підрахунками аналітиків Територіального управління БЕБ, загальна сума збитків ухилення від сплати податків становить надзвичайно великих 1,8 мільйона гривень. Наразі правоохоронці розслідують справу та встановлюють повне коло осіб, які могли бути причетні до незаконного розповсюдження сигарет.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) здійснюють детективи ТУ БЕБ в Одеській області за оперативного супроводу УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України та процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині прикордонники та співробітники митниці виявили спробу вивезення за кордон товарів без акцизу. Інцидент стався у пункті пропуску "Старокозаче", коли у чоловіка було виявлено майже 200 штук електронних цигарок.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися