На Одещині чоловік незаконно “наловив” риби на понад 350 тисяч гривень

Правопорушник використовував сітки без дозволу для вилову риби у Дністровському лимані

На Одещині під час спільних природоохоронних заходів екологів та поліції був виявлений випадок незаконного вилову водних біоресурсів на березі Дністровського лиману поблизу села Шабо. На правопорушника склали адмінпротокол.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

За цим фактом було затримано громадянина, який проводив незаконний лов риби, використовуючи троє сіток без відповідного дозволу. Під час обшуку виявили масовий вилов риби, включаючи 44 штуки карася сріблястого, 137 штук тарані, 32 кефалі гостроніс, 4 штуки лобані, 2 лящі, 3 окунів та 3 оселедці.

Згідно з попередніми розрахунками екологічних експертів, такими діями було заподіяно серйозну шкоду природі на загальну суму 364,4 тисячі гривень. Наразі складено протокол про адміністративне правопорушення, і матеріали цього випадку будуть направлені до суду.

Нагадаємо, що 23 серпня, близько четвертої години ранку біля села Новосільське інспектори викрили рибалку, який незаконно виловив 18,2 кілограма риби: 71 карася, 17 окунів та 1 судака. Сума завданого збитку становить майже 170 тисяч гривень.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що правопорушник виловив 35 особин молоді таранів та бичків, використовуючи незаконний метод — в брід 3 ятерами. Збитки від такої діяльності перевищують 56 тисяч гривень, оскіл



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися