На Одещині браконьєр “наловив” риби на майже 60 тисяч гривень

Правопорушник виловив в Дністровському лимані 35 особин молоді таранів та бичків

На Одещині сьогодні вночі о 2:30 інспектори-екологи проводили природоохоронні заходи на Дністровському лимані. Під час цього був виявлений правопорушник, який здійснював незаконний вилов риби забороненими знаряддями.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Правопорушник виловив 35 особин молоді таранів та бичків, використовуючи незаконний метод — в брід 3 ятерами. Збитки від такої діяльності перевищують 56 тисяч гривень, оскільки порушення спричинило значну шкоду рибному запасу та екосистемі лиману.

Згідно зі зібраними доказами, було складено протокол за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Всі матеріали справи будуть передані до суду щодо відповідальності правопорушника за завдані збитки та порушення екологічного законодавства.

Нагадаємо, що рано вранці на Сухому лимані Таїровської територіальної громади виявили порушника. Він з пластикового човна здійснював незаконний вилов водних біоресурсів без дозвільних документів.

Також зазначимо, що в Одеській області діє заборона на вилов раків в Дністровському басейні. Це стосується річки Дністер, рукаві річки Турунчук, озерах пойми Дністра та Кучурганського водосховища.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися