В Чорному морі змінилась кількість ворожих кораблів: чи є ракетоносії

Для виведення ракетоносія в Чорне море ворогові потрібно 2-3 години

Станом на 10:00 ранку 25 серпня у Чорному морі було виявлено 5 ворожих кораблів, які перебувають у стані бойової готовності. Серед немає жодного носія крилатих ракет типу "Калібр".     

Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.              

ЗСУ продовжують виконувати завдання з метою відсічі повномасштабної збройної агресії РФ. У цьому процесі беруть участь підрозділи ВМС у складі створених угрупувань. 

Так, за минулий тиждень нашим військовим вдалось знищити: 52 окупанти, 2 танки, 3 бойові броньовані машини, 6 артилерійських систем, 12 одиниць автомобільної техніки, 3 засоби ППО, 5 сховищ з боєприпасами, 2 БПЛА тактичного рівня, 1 розрахунок протитанкового ракетного комплексу та 192 квадрокоптери, — повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик.  

Скільки “Калібрів” в інших морях              

Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходяться два ворожі кораблі, на борту одного з них може перебувати до 8 ракет. Разом з тим в Середземному морі вісім кораблів. Серед них два носії крилатих ракет типу "Калібр”, загальний залп яких може сягати до 24 одиниць.              

Нагадаємо, що сьогодні вночі ворог намагався обстрілювати Одещину ракетами. Окупанти застосували дві хвилі атак, проте сили протиповітряної оборони показали стовідсоткову ефективність та знищили всі ракети.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися