В Одесі затримано чоловіка, який запустив феєрверк на 10 станції фонтану

Порушник організовував свято з використанням салютної установки в Одесі

В Одесі правоохоронці викрили порушника, який запустив феєрверк на 10 станції Великого Фонтану. В Україні на час воєнного стану діє заборона на використання піротехнічних засобів.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

23 серпня приблизно о 18:00 годині громадяни почули постріли та негайно повідомили поліцію про інцидент. Відповідно до інформації від очевидців, салюти запускали поблизу одного з готельних комплексів.

Під час відпрацювання отриманої інформації, правоохоронці змогли встановити особу порушника. Ним виявився 25-річний мешканець Одеського району, який отримав замовлення на проведення свята з феєрверками та здійснив запуск салютів.

Зараз правоохоронні органи проводять подальше розслідування і вже вилучили відпрацьований піротехнічний засіб для запуску салютів з 25-ма отворами та 3 гільзами з ознаками горіння на місці правопорушення.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000-34000 гривень), або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років. Розслідування триває, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 13 липня в Одесі поліцейські затримали 44-річного чоловіка, який запустив феєрверк у дворі багатоквартирного будинку на вулиці Академіка Глушка. Чоловік порушив заборону на використання піротехнічних виробів під час дії воєнного стану. Йому загрожує штраф до 34 000 гривень або обмеження волі до 5 років.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися