На Одещині почастішали випадки неповернення зерна з портових терміналів

Представники підприємців стверджують, що транспортували зерно на термінали ТІС, але забрати його не можуть

В Україні ширяться випадки неповернення зерна з портових терміналів Одещини. Низка агропідприємств повідомили про неможливість повернути зерно з терміналів, яке не було експортовано внаслідок блокади портів.

Про це розповіли у Всеукраїнській аграрній раді.

Як зазначають в раді, ситуація не вирішується декілька місяців поспіль.  Йдеться, зокрема, про підприємства "Віскар Агро", "Укр Агро Клас", фермерське господарство Василя Періжка з Кіровоградщини. Представники підприємців стверджують, що транспортували зерно на термінали ТІС, але забрати його не можуть. За словами аграріїв, ситуація не вирішується декілька місяців поспіль.

Минулого тижня господарству вдалося отримати назад близько 800 тонн зерна. Проте зерно повернуто неналежної якості: бите, з домішками зерен інших культур.  Окрім того "Агропросперіс", на незрозумілій підставі, виставило товариству рахунок за зберігання зерна на терміналі за липень — 18 тис. доларів.

У нас виникають підозри щодо наявності зерна на терміналі та інших можливих незаконних дій із продукцією, - повідомив юрист агрофірми ТОВ "ВІСКАР АГРО" Олександр Вашека.

Всеукраїнська Аграрна Рада наголосила, що триматиме на контролі ситуацію із поверненням та оплатою поставленого зерна у порт Одеси. Фахівці закликають всі сторони дотримуватись умов договору, адже фермерам потрібні обігові кошти для підготовки до осінньої посівної компанії.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що відтепер завантажувати зерно зможуть тільки "білі" компанії. Завантаження суден (барж) віднині відбуватиметься виключно за умови проведення попереднього аналізу законності походження зерна.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергій

27 серпня 2023, 10:45

Жуліки, дурять жулікив, так і треба

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися