На Тилігульському лимані Одещини масово загинула риба

Для проведення лабораторних досліджень відібрали проби води

27 серпня на Тилігульському лимані в районі села Кордон Одеської області виявили замор риби. Зафіксували скупчення мертвого бичка.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Фахівцями інспекції проведено обстеження лиману. Для проведення лабораторних досліджень відібрано проби води.

Лиман розташований в Комінтернівському районі Одеської області і частково в Миколаївській. Водою його наповнює річка Тилігул. На території лиману розміщені 2 ландшафтних парки з однаковою назвою. Даний лиман є важливим міжнародним природним об'єктом і входить в перелік захищених водно-болотних угідь, в яких розташовані місця зупинок перелітних птахів.

У результаті змін клімату і обміління повноводної річки Тилігул утворилася замулена місцевість. На процес формування лиману вплинуло також будівництво дамби і дороги між Одеською і Миколаївською областями, в результаті чого з'явилася пересип. Її довжина на початок 2015 року становила всього 7 км, а ширина в самих великих ділянках досягала 4 км. Для збереження біосфери лиману було прийнято рішення поєднати його з Чорним морем штучним шляхом, для цього був прокладений канал. Він допомагає підтримувати в лимані стабільний рівень води, практично однаковий з морем.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на каналі "Желявський", що з'єднує озеро Катлабух з річкою Дунай в Ізмаїльському районі Одеської області було виявлено масовий замор риби. Були зафіксовані значні скупчення мертвого карася, поодинокі екземпляри судака, верховодки, щуки, плітки.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися