Біля Одеси сталася пожежа внаслідок загоряння сухої трави: подробиці

Вогонь охопив площу в один гектар на території філії ДП “Одеське лісове господарство”

Вчора о 14:30 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в Одеському районі, село Крижанівка. Виявилося, що сталося загоряння сухої трави на території, що належить філії Державного підприємства "Одеське лісове господарство".

Про це повідомляє ГУ ДСНС в Одеській області.

Після прибуття на місце події було виявлено, що пожежа виникла на відкритій території 7 кварталу 14 відділу. Зусиллями вогнеборців о 15:52 вдалося локалізувати загоряння, запобігши подальшому поширенню полум'я. О 16:22 вогонь було повністю ліквідовано на площі 1 гектар.

Попередньо встановлено, що ймовірною причиною пожежі є недбале поводження з вогнем, але особу, яка його спричинила, поки не встановлено. На місці події працювало 5 одиниць пожежної техніки та 24 рятувальники ДСНС.

Більшість таких загорянь є наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз у раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі:  

  • не розпалюйте багаття; 

  • не кидайте на землю сірники, недопалки, пляшки та уламки скла; 

  • не випалюйте суху траву, листя та сміття; 

  • не залишайте вогнище незгаслим, а краще взагалі утримайтесь від його розкладання. 

У випадку виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події, важливо негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером 101. Це допоможе уникнути подальшого поширення вогню та зберегти природне довкілля.

Нагадаємо, що до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в Одеському районі за межами села Миколаївка. Загоряння виникло на території садового кооперативу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися