На Одещині прикордонники за допомогою безпілотника затримали автомобіль з “ухилянтами”

Автомобіль з порушниками рухався в бік кордону з Молдовою на Одещині

Прикордонники Подільського загону за допомогою безпілотника виявили та затримали автомобіль, на якому порушники намагалися виїхати за кордон в селі Гребеники, що на Одещині. В такий спосіб четверо осіб хотіли незаконно проникнути на територію Молдови.

Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України

БпЛА виявив автомобіль марки “ВАЗ”, що рухався в напрямку кордону. Прикордонники здійснили успішне переслідування та затримали автомобіль. У автомобілі знаходився місцевий мешканець за кермом та троє громадян України в пасажирському салоні.

Згідно з розслідуванням, українці спробували незаконно перетнути кордон, щоб уникнути військового призову. Вони встановили зв'язок з організатором через Інтернет, який надавав їм вказівки щодо зустрічі з переправником. За це кожен із них повинен був сплатити 4500 доларів США.

Відносно правопорушників складено протоколи про адміністративні правопорушення. Однак організатору загрожує кримінальна відповідальність згідно зі статтею 332 Кримінального кодексу України.

Варто зазначити, що прикордонники Подільського загону за спробу незаконного перетинання державного кордону України тільки в серпні затримали 167 військовозобов’язаних чоловіків, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що прикордонники Подільського загону виявили та затримали порушника державного кордону поблизу населеного пункту Гавіноси, що на Одещині. Він намагався потайки проникнути до території Молдови, користуючись нічною порою.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися