Керування авто в стані сп’яніння призводить до ДТП: на Одещині поліція виявила майже 30 порушників

У трьох випадках через нетверезе водіння сталася ДТП

На Одещині в Подільському районі протягом останнього тижня поліцейські виявили 27 водіїв, які керували транспортними засобами у нетверезому стані. Декілька із цих водіїв, бувши п’яними за кермом, стали учасниками дорожньо-транспортних пригод.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Один із прикладів - 38-річний житель районного центру, який, будучи нетверезим, виїхав на автомобілі “Nissan” в селі Любомирка. Він не впорався з керуванням і врізався у паркан приватного домогосподарства, пошкодивши його та навіть 12 вуликів. Водія доставили до лікарні з переламом пальця та анафілактичним шоком.

Подібна історія сталася і з 28-річним жителем Куяльницької громади в селі Слобідка, який також перебуваючи у нетверезому стані, виїхав на узбіччя дороги і зіткнувся з парканом. На щастя, цей водій не постраждав.

Також 54-річний житель Подільської міської територіальної громади, керуючи автомобілем “Nissan” в селищі Олександрівка, проігнорував дорожні знаки, які попереджали про нерівності на дорозі. Не впоравшись з керуванням, він з’їхав транспортний засіб в кювет, після чого намагався втекти з місця події, залишивши автомобіль. Згодом водій повернувся та заявив поліцейським, що вжив алкоголь вже після пригоди.

Загалом відносно 27 правопорушників поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130, ч. 4 ст. 130, ст. 124 та ст. 122-4 КУпАП. Зазначимо, що законодавство передбачає доволі суворі стягнення за нетверезе водіння. Якщо водій вперше порушив норми статті 130 КУпАП, йому загрожує штраф у розмірі 17000 гривень, та позбавлення права керування транспортними засобами на один рік. За повторне протягом року таке правопорушення водія може бути покарано штрафом 34000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративним арештом на  десять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині внаслідок зіткнення двох автомобілів травмувалися п’ятеро людей. Наразі поліцейські розслідують обставини ДТП у Болградському районі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися