В Одеському районі горів дах житлового будинку: подробиці пожежі

Вогонь охопив площу у 120 м² у житловому будинку в Одеському районі

Вчора ввечері 4 вересня о 12:03 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в селі Удобне Одеського району. Вогонь охопив дах будинку.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС в Одеській області. 

Зусиллями вогнеборців вдалося о 13:28локалізувати загоряння, запобігши подальшому поширенню полум'я. О 14:36 вогонь було повністю ліквідовано на площі 120 м². На щастя, під час гасіння пожежі загиблих та постраждалих зафіксовано не було.

Попередньо встановлено, що загоряння виникло через коротке замикання електромережі, а розмір завданих збитків також потребує уточнення. На місці події працювали рятувальники ДСНС та пожежна техніка.

З огляду на те, що пожежна безпека є дуже важливою, особливо вдома, ось п’ять правил, які можуть допомогти у запобіганні пожеж:   

  • Не залишайте електроприлади включеними, коли ви покидаєте дім. Вимикайте електроприлади, такі як праска, тостер або чайник, коли вони не використовуються.   

  • Не залишайте підключені до електромережі зарядні пристрої для мобільних телефонів та інших гаджетів на ніч під зарядкою.   

  • Не зберігайте запальні речовини та легкозаймисті речі поруч з електричними приладами або джерелами тепла.   

  • Поставте вогнегасник в легкодоступне місце та переконайтеся, що всі члени родини знають, як ним користуватися. Також, не забувайте періодично перевіряти термін придатності вогнегасника.   

  • Не перевантажуйте розетки електричними приладами. Не використовуйте тріснуті розетки та проводи. Розетки, які нагріваються, повинні бути замінені.

Нагадаємо, що 29 серпня о 20:38 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу у квартирі на вулиці Марсельська в Одесі. Вогонь охопив домашнє майно на другому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися